Type to search

Kinderopvang Berend Botje gaat ongevaccineerde kinderen weigeren

Redactie
Share

Berend Botje zal per 1 juli geen kinderen meer opvangen die niet zijn ingeënt tegen de bof, mazelen en rode hond. De kinderopvanglocatie heeft dit middels een brief aan ouders van kinderen die gebruik maken van de opvang laten weten. Meer dan 3000 kinderen maken gebruik van de kinderopvang, die meerdere vestigingen in Hoorn heeft. 

Vanaf 1 juli vangt Berend Botje enkel nog kinderen op die deelnemen aan het Rijksvaccinatieprogramma. Berend Botje is daarmee een van de eerste grote Nederlandse kinderopvanglocaties die deze maatregel neemt. Het bedrijf heeft zo’n 50 kinderdagverblijven door Noord-Holland en honderden gastouders in dienst. Het hoofdkantoor zit gevestigd in Zwaag. Ook zitten er opvanglocaties in Kersenboogerd, Huesmolen en het centrum van Hoorn.

De ouders van ongevaccineerde kinderen zijn nog voor de landelijke bekendmaking op de hoogte gebracht van de maatregel. “We hebben voordat we deze brief hebben gestuurd, de ouders met niet gevaccineerde kinderen geïnformeerd. Een deel van die ouders gaat hun kinderen alsnog inenten. Een ander deel is heel boos”, zo laat Gaby Alberts, pedagogisch directeur van Berend Botje weten aan RTL Nieuws. “Uiteraard is het vaccineren van je kind je eigen keus, maar het is onze keus om te zorgen voor de veiligheid van alle andere kinderen.” De aanleiding van het besluit is dan ook dat Berend Botje een ‘zo veilig mogelijke omgeving voor kinderen willen bieden’.

Van 10 kinderen moeten de ouders per 1 juli een nieuwe opvanglocatie gaan zoeken. De ouders zouden hebben aangegeven de kinderen alsnog niet te willen laten vaccineren. Een radiofragment waarin Gaby Alberts het besluit toelicht is hier terug te luisteren.

Tags: