Type to search

Gloednieuw festival Lippy Kids strijkt eind mei neer in Manifesto

Share

Op 25 mei vindt de eerste editie van Lippy Kids plaats in Manifesto in Hoorn. Tijdens dit nieuwe festival staan er nieuwe en opkomende acts van verschillende genres op het podium. Op de eerste editie vind je onder meer Merijn Mooijman en Madlife. 

Het uitgangspunt van het festival is om muziekliefhebbers kennis te laten maken met nieuwe, toffe bands en artiesten. De line-up is dan ook zeer divers. Volgens de organisatie maak je tijdens Lippy Kids kennis met ‘je nieuwe favoriete band’.  De acts zijn afkomstig vanuit verschillende plekken door heel Nederland en behoren tot verschillende genres.

Ballarat Bandit

De Utrechtse band Ballarat Bandit, vernoemd naar een psychotische crimineel uit Death Valley, is een indierockband die graag de regels breekt en onderwijl de vrede en rust bewaart. Evenals de gelijknamige bandiet strijdt de driekoppige band middels muziek tegen de dominante popcultuur. Een psychedelische, dromerige en vooral experimentele sound als gevolg.

Madlife

De nummers van de opkomende band Madlife hebben volgens Musicmaker een dikke knipoog naar de jaren tachtig: slimme, catchy en onderscheidende songs met verrassende synth- en gitaarpartijen en natuurlijk een flinke dosis chorus op de bas. Het zal je niet verbazen dat zangeres, bassiste en songwriter Madelief van Vlijmen, vaak gekleed in opvallende catsuits, beïnvloed is door eigenzinnige artiesten als Christine + The Queens, Bowie, Kate Bush en Tears For Fears. Kortom: moderne, alternatieve synthpop, mét schoudervulling.

Merijn Mooijman

Merijn’s muziek laat zich het best omschrijven als soul/pop met funky R&B-achtige elementen, waarbij er zo nu en dan harde noten worden gekraakt. Romantische lichtheid met ziel zoekende teksten. Met een dankbare knipoog naar inspiratiebronnen als Daniel Powter, David Bowie en vele illustere oude soul sterren vindt Merijn zijn weg naar nieuwe geluiden, waar overduidelijk zijn handtekening op staat.

De kaartverkoop is direct gestart via de site van Manifesto. Een ticket kost slechts €4,50 (inc. fee) en scoor je hier

Tags: