Type to search

Plannen Gemeente Hoorn omtrent turborotonde gelekt

Redactie
Share

Het ontwerp van de nieuwe turborotonde is gelekt. Op de afbeelding zien we dat de rotonde met meerdere banen zal worden uitgebreid, om zo het verkeer beter door te kunnen laten stromen. 

Nabij de huidige turborotonde vindt vaak filevorming plaats tijdens de spitsuren. Een rotonde met meerdere banen moet volgens de gemeente de oplossing bieden voor de lange rits auto’s die ‘s ochtends soms tot aan de C.J.K. van Aalstweg stilstaat.


De bouw van de rotonde begint waarschijnlijk in september 2019 en zal naar verwachting halverwege 2020 worden afgerond. Over de kosten van het project is nog niets bekend. Ook is het nog onduidelijk hoe het verkeer vanuit het centrum zal worden omgeleid op het moment dat de snelweg niet bereikbaar is via de provinciale weg. Begin volgende week zou de gemeente de plannen officieel bekendmaken.