Type to search

Bierdrinkende kabouters nemen binnenstad zondag voor de 5e keer over

Redactie
Share

Aanstaande zondag is het zo ver: Dan strijken de speciaalbier-liefhebbers uit Hoorn en omstreken neer in ’t Kroegie en de Klinker voor de 5e editie van Chouffe Kabouterdrinken. Tijdens deze middag drinken liefhebbers massaal het beroemde speciaalbier van brouwerij d’Achouffe. Een bijzonder evenement dat inmiddels traditie lijkt te worden.

Eerst een kleine introductie in de wereld van Chouffe. La Chouffe is een Belgisch blond bier dat in 1982 voor het eerst werd gebrouwen door twee zwagers. Wat begon als een hobby brouwerij, groeide geleidelijk uit tot brouwerij en taverne Brasserie d’Achouffe. Inmiddels heeft het bier vele onderscheidingen ontvangen en is het door heel de Benelux op vele bierkaarten in cafés te vinden.

Oorsprong in ‘t Kroegie

Chouffe Kabouterdrinken werd in 2015 voor het eerst georganiseerd in ’t Kroegie. De eerste editie was een initiatief van Michiel Vlaar, destijds de eigenaar van de kroeg aan het Kerkplein. Een klant vertelde hem over het concept Kabouterdrinken en het leek hem hilarisch. “Ik heb de vertegenwoordiger gebeld en hij zag het helemaal zitten”, vertelt Vlaar.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, nacht en binnen

Het idee is simpel: men schaft een strippenkaart aan die goed is voor 6 glazen La Chouffe. Bij ieder biertje krijgt men een bijpassend attribuut, variërend van een puntmuts tot een baard. “De eerste keer was een groot succes. Er ging een parade van aangeschoten kabouters door de stad.” Waar de belangsteling voor het evenement door de jaren heen hard groeide, werd na enkele edities besloten om samen te werken met De Klinker. Zo konden er nog meer kabouters gehuisvest worden.

Vijfde editie

Aanstaande zondag vindt alweer de vijfde editie plaats. Kijk dus niet vreemd op als je deze zondag een slinger aangeschoten kabouters door de binnenstad van Hoorn ziet wandelen. Het is overigens veel leuker om je bij ze aan te sluiten. Een ticket koop je voor slechts €23,50 bij de Klinker of ’t Kroegie. Met een ticket heb je recht op 6 biertjes van La Chouffe, de bijbehorende attributen en een hapje. Meer informatie vind je in het evenement.

Let op: Geen 18, geen druppel! Kijk op de site van Nix18 voor meer informatie over verantwoord alcoholgebruik.  

Tags:

You Might also Like