Type to search

Lappendag misschien langer door dankzij pleidooi raadsleden

Redactie
Share

Lappendag zou best wat langer mogen duren, zo vinden Hoornse raadsleden van D66 en VVD. Zij houden een pleidooi om de drooglegging uit te stellen op de laatste dag van de kermis. 

Ieder jaar wordt op Lappendag om 16:00 de verkoop van alcohol gestaakt. Niet alleen de kroegen en cafés mogen vanaf dat moment geen alcohol meer verkopen, maar ook bij de winkels mag er geen drank meer over de toonbank gaan. Vanaf 20:00 mag de tap weer open. Raadsleden Rob Droste en Niek Heijne vinden dit echter een onnodige maatregel, evenals veel horeca-ondernemers, zo blijkt uit een enquête die de raadsleden afnamen.

De drooglegging werd jaren geleden ingevoerd om het hoge aantal geweldplegingen tijdens Lappendag te laten afnemen. Destijds leidde het overmatig alcoholgebruik op die dag tot vele opstootjes. De politie had er hun handen vol aan, waardoor besloten werd om vanaf 16:00 de tap dicht te draaien. Echter zijn we nu jaren verder en zouden de regels soepeler moeten, zo vinden velen.

Een pleidooi van horeca uitbaters luidt dat de kroegen op Lappendag pas om 17:00 de deuren zouden moeten sluiten in plaats van om 16:00. Ook stellen de eigenaren dat ze beter later open kunnen gaan. Namelijk om 9:00 ‘s ochtends in plaats van 7:00. De raadsleden vinden dit een prima idee. Het zou mooi zijn als de wijziging voor aankomende kermis wordt doorgevoerd, zodat de gemeente, de horeca en de politie de aankomende editie al kunnen ervaren of verplaatsen van de drooglegging een goed idee is.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Lappendag? Zet jezelf op aanwezig in het Facebook-evenement

Tags: