Type to search

21-jarige uit Hoorn voor de vijfde keer aangehouden zonder rijbewijs

Redactie
Share

Een 21-jarige inwoner van Hoorn werd in de nacht van zaterdag op zondag maar liefst voor de vijfde keer aangehouden omdat hij achter stuur zat terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De politie kwam de bestuurder op het spoor toen hij nabij Schagen over de weg slingerde. 

De automobilist werd op de N245 ter hoogte van de Hofstraat gepakt. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Later bleek dat hij om deze reden in een jaar tijd al 5 keer was aangehouden. 3 aanhoudingen vonden zelfs plaats in 1 maand tijd. De auto, die overigens van zijn moeder was, werd door de politie in beslag genomen.

De bestuurde zat waarschijnlijk onder invloed achter het stuur. Een drugstest wees uit dat hij in ieder geval onder invloed was van THC, een werkzame stof in cannabis. Doordat hij een bloedtest weigerde krijgt hij de hoogste straf.

Tags: