Type to search

Inwoners van Zwaag in paniek: Dorp verdwenen van verkeersborden

Redactie
Share

Zwaag is geschrapt van de borden langs de Westfrisiaweg. Waar voorheen bij de afrit Oostergouw op de borden werd aangegeven dat men Zwaag nadert, wordt het dorp op de nieuwe borden niet genoemd. Dit levert een hoop onrust op onder de inwoners, die hier graag verandering in zien.

Door de oplevering van de nieuwe N307 zijn veel borden vervangen door nieuwe. Op deze nieuwe borden wordt Zwaag niet meer aangegeven, tot grote ontevredenheid van inwoners van het dorp. “Ik begrijp wel dat Zwaag onderdeel van gemeente Hoorn is, maar wij zijn nog steeds een dorp met eigen ondernemers, inwoners en een carnavalsvereniging, waar heel veel mensen komen”, stelt Koos Bekker, voorzitter van Ondernemersvereniging Zwaag tegenover NH Nieuws.

OnsWestfriesland vroeg het na bij de provincie. Die lieten vervolgens weten dat er geen sprake is van een fout. “Langs de nieuwe N307 zijn drie afslagen, die alle drie richting Zwaag leiden. Het is niet logisch om langs de N307 bij drie verschillende afslagen hetzelfde doel “Zwaag” aan te geven”, stelt een woordvoerder. Onder meer het NOS Journaal heeft aandacht besteed aan de situatie, evenals Radio 2. Dat fragment kun je hieronder terugluisteren.

Steun vanuit de gemeenteraad

Inmiddels hebben de ondernemersvereniging en carnavalsvereniging Het Masker een brief geschreven waarin zij pleiten om de terugkeer van Zwaag op de borden langs de Westfrisiaweg. Volgens hen zouden de borden grote problemen op kunnen leveren tijdens de carnavalsoptocht, die jaarlijks 50.000 bezoekers trekt. De gemeenteraad heeft inmiddels aangegeven om de oproep te ondersteunen.

Tags:

You Might also Like