Type to search

Tags: , ,

“Hoorn had bijna een H&M gehad”

Redactie
Share

Het scheelde weinig, of er was een H&M in Hoorn gekomen. Burgemeester & wethouders laten weten dat de winkelketen in eerste instantie interesse had in het oude V&D pand, maar dat het uiteindelijk niet aan de door hun gestelde voorwaarden bleek te voldoen. 

De burgemeester en wethouders beantwoorden onlangs vragen van de fractie van de VVD, waarbij de winkelketen ter sprake kwam. Nadat V&D failliet ging werd er gezocht naar een nieuwe huurder die op korte termijn beschikbaar was en bij voorkeur ook nog eens in trek was. Echter bleek na een intensief overleg met H&M dat het bedrijf strikte criteria hanteert.

Steden waar H&M zich vestigt moeten onder meer een bepaald aantal inwoners hebben en ook moet de straat waar de winkel zou komen een bepaald aantal voorbijgangers tellen. Bovendien moeten de panden van H&M minstens 1500m2 zijn.

Uiteindelijk besloot H&M dat het oude V&D gebouw niet aan deze voorwaarde voldeed, waarna de plannen van de baan waren. In plaats daarvan komen er woningen en enkele winkelunits in het pand.

Tags: