Type to search

Verdachte aanrijding aangehouden dankzij oplettende burger

Redactie
Share

Dankzij de oplettendheid van een burger kon zondagavond de verdachte van een aanrijding bij de Johannes Poststraat worden opgepakt. De verdachte was doorgereden, maar een oplettende burger belde zelf de politie nadat het zwaar beschadigde voertuig hem was opgevallen. 

Zondagavond ontving de politie in Hoorn een melding van een aanrijding. De verdachte was doorgereden, ondanks dat hij flinke schade had opgelopen aan zijn voertuig. Toen de politie onderweg was naar de melding ontvingen zij echter een tweede melding van een oplettende burger die achter een zwaar beschadigd voertuig reed.

Aangehouden dankzij oplettende burger

De bestuurder van het beschadigde voertuig dat door de burger gesignaleerd was, bleek al snel de verdachte van de aanrijding. De burger bleef de bestuurder volgen en kon de locatie snel doorspelen aan de politie. De verdachte werd al snel onderschept op het Keern, voor de spoorbomen.

De bestuurder van de beschadigde auto is aangehouden wegens verdenking van rijden onder invloed en uiteraard doorrijden na aanrijding. “Grote dank aan deze tweede melder voor zijn adequate optreden!” aldus de politie.