Type to search

[Week 47] Dit weekend in Hoorn en omstreken: GTA Soundtrack Night in ‘t Kroegie, VrijMiBo in Charlies, Open Lokaal bij OostWest en meer

Redactie
Share

Nog geen plannen dit weekend? Na het lezen van dit artikel zeker wel! Er is namelijk genoeg te beleven in Hoorn. GTA fans kunnen hun hart ophalen tijdens de Grand Theft Auto Soundtrack Night in ‘t Kroegie, sportfanaten kunnen meedoen aan een Mega Bootcamp en zondag is het weer tijd voor een Superkoopzondag. Genoeg te doen dus! 

GTA Soundtrack Night in ‘t Kroegie 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, tekst

Of je het nou op de Xbox, Playstation, Game Boy, Nintendo DS of computer speelt. Of je nou San Andreas, Vice City, Liberty City Stories, IV of V speelt. Of je nou met of zonder cheat codes speelt. Iedereen die ook maar ooit met GTA in aanraking is gekomen, weet als geen ander: De soundtrack van ieder spel is geniaal.

Misschien begon je liefde voor countrymuziek zelfs wel bij San Andreas, of haalde je je 80’s-hart voor het eerst in Vice City. Hoe dan ook, de GTA-soundtrack heeft deze avond meer dan verdiend! Van Flash FM tot K-Rose, van The Vibe 98.8 tot West Coast Classics, alle klassiekers zullen langskomen! Toegang tot de avond is gratis. Zet jezelf op aanwezig in het evenement.

VrijMiBo in Charlies 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 19 mensen, lachende mensen, dansende mensen en menigte

Deze vrijdag kan je weer genieten van een gezellige vrijdagmiddagborrel. Ditmaal vindt de drukbezochte borrel plaats in één van de gezelligste straatjes van Hoorn, namelijk de Dubbele Buurt! Van 18:00 tot 1:00 barst het feest los bij Café Charlies en de omringende gezellige cafés. Geniet na de lange werkweek van gezellige muziek en heerlijke hapjes en drankjes. Nodig snel je vrienden uit voor het evenement!

Mega bootcamp in Oosterblokker

Zaterdagochtend kun je om 11:30 deelnemen aan een mega bootcamp bij de Zuiderdracht in Oosterblokker. Er wordt geklommen, gekropen, gerend en gesprongen op een parcours van maar liefst 700 meter. Het parcours bestaat tevens uit zo’n 27 obstakels! Iedereen is welkom om deel te nemen, zowel beginners als gevorderden vanaf 6 jaar. Kosten zijn €4,- per persoon. De bootcamp duurt anderhalf á twee uur. Meer informatie vind je in het evenement. 

Open Lokaal met Brouwerij SNAB in OostWest

In samenwerking met brouwerij SNAB organiseert Lokaal OostWest zaterdagmiddag een open lokaal. De Purmerendse bierbrouwers komen je deze middag alles vertellen over de brouwerij en hun bieren. Tevens geldt op alle bieren van SNAB deze middag 6 halen, 5 betalen! Onder meer Speculator, IJsbok, Ezelenbok, Otter, Koning Honing en Okshoofd zijn lekkere bieren van Snab. Het open lokaal vindt plaats van 14:00 tot 17:00. 

Disco Fever in JP Coen 

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Zaterdagavond vindt er een heuse discoparty plaats in Café JP Coen. De hele avond en nacht hoor je de beste disco-hits uit de jaren ’70 en ’80, onder het genot van disco drinks. Voor de eerste 100 bezoekers die zicht passend gekleed hebben in discostijl staat er bovendien een drankje klaar! Koop snel je kaartje aan de bar voor slechts €7,-. 

Blanco in Café Fet

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Zaterdagavond vindt de eerste editie van Blanco plaats in Café Fet aan de Roode Steen. Het wordt een onbeschreven avond voor en door iedereen. De muziekkeuze is – zoals de naam laat blijken – Blanco. Het éne moment zing je vals mee met oldskool Craig David, het volgende moment schud je mee op basklanken van Puri en alles wat daar tussen zit. De toegang is gratis (mits je glimlachend binnenkomt!) Zet jezelf snel aanwezig in het evenement.

Superkoopzondag 

Tijdens de Superkoopzondag kun je van 12:00 tot 17:00 heerlijk shoppen in de hele binnenstad. Bijna alle winkels zijn deze dag geopend. Begin je dagje Hoorn bijvoorbeeld met een heerlijke lunch of bekroon hem juist met een geweldig diner in één van de vele kwaliteitsrestaurants die de stad rijk is. Voortaan is het vrij parkeren tijdens de koopzondagen aan de randen van de stad. Hieronder vallen de parkeerterreinen Lambert Meliszweg, Pelmolenpad, RAC-locatie, Transferium, Vale Hen en de parkeergarages ’t Jeudje en schouwburg Het Park. Dit wordt ook aangegeven op de parkeerautomaten.

Wijnproeverij bij Verbiest 

Smaken verschillen en dat is het mooie van wijn: er zijn zo veel smaken! Sommige mensen houden van een frisse of zachte wijn, waar andere een volle, kruidige wijn de voorkeur geven. Proef 10 verschillende wijnen en leer meer over je eigen smaak, hoe de wijnen gemaakt worden, waar ze vandaan komen en de mogelijke combinaties met gerechten. De proeverij is van 14.00 tot 16.00. Kaarten kunnen vooraf besteld en afgehaald worden voor €12,50. Meer informatie vind je in het evenement.