Type to search

Dit weekend in Hoorn en omstreken: Engel in Huis Verloren, Top2000 Quiz en meer

Redactie
Share

Nog geen plannen dit weekend? Er is genoeg te doen! Zo zijn er live optredens van onder meer The Maureens en rapper Engel, maar je kunt ook naar Dolf Jansen in Schouwburg het Park. 

The Maureens in ‘t Kroegie

Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, staande mensen en baard

Indietoppers The Maureens maakten wat mee door de jaren heen. Succesvolle platen, formatiewisselingen en zinderende live-optredens hebben de band gevormd tot de bijzondere formule die hij nu uitstraalt. Een sound die zich lastig laat definiëren en de aanwezigheid van veel podiumervaring die ervan afspat. Vrijdagavond geven ze een optreden in ‘t Kroegie dat gratis toegankelijk is. Voor meer informatie check je het evenement. 

Leescafé Live

Zaterdagmiddag geniet je van een mooi optreden van Sieb en Sabine in de Bibliotheek in de binnenstad. Sieb en Sabine kennen elkaar van de Vrije School in Bergen waar ze samen eindexamen deden in muziek. Ze spelen liedjes van nu en vroeger, Sieb op piano en Sabine zingt. Het optreden vindt plaats van 13:00 tot 14:00.

Oudejaarsconference Dolf Jansen in Schouwburg het Park 

Dolf Jansen komt naar Hoorn om 2018 met ons af te sluiten! Na deze voorstelling is alles wat over 2018 gezegd moet worden, gezegd. Je kunt met een gerust hart de feestdagen tegemoet treden en 2019 inluiden. De voorstelling begint om 20:15 en eindigt om ongeveer 21:15. Tickets á €22,50 zijn verkrijgbaar via de website.

Engel in Huis Verloren

02bf17d2-dd14-4de0-b01e-2e8edde9a52d

Zaterdagavond speelt rapper Engel een thuiswedstrijd in zijn woonplaats Hoorn, in het Huis Verloren. Met een combinatie van kleine akoestische liedjes en bombastische tracks stelt Engel zich met zijn soloalbum ‘Schatgraven’ opnieuw voor. Dit doet de Hoornse verhalenverteller echter niet alleen. De vijfmans formatie zet een show neer waar de liefde voor muziek vanaf spat. Tickets kosten €10,- en scoor je via de website.

Na het optreden begeef je je naar de buren. In ‘t Kroegie, palnaast Huis Verloren, vindt een gratis afterparty plaats met DJ’s Duke John & Zoet.

Top2000 Quiz in de Harmonie

Ook dit jaar vindt de razendpopulaire Top2000 Quiz plaats, maar liefst voor de zesde keer. Vragen over bands, titels, jaartallen en links begeleid door muziekfragmenten en video’s. Al deze vragen beantwoordt je met de draadloze buzzer. En des te sneller je antwoordt, des te meer punten je krijgt! Het team met de meeste punten op het eind van de quiz, ontvangt een leuke surprise en mag zich een jaar lang Top 2000 kenner noemen. Deelname kost €7,50 per persoon en is inclusief lekkere hapjes en een onvergetelijke avond!

Kan je zaterdag niet? Op 8 december wordt dezelfde quiz georganiseerd in het Sportcafé in Zwaag. Meer informatie vind je in het evenement. 

Live Jazz in ‘t Kroegie 

Op 2 december breng je je brakke zondag door in de zwoele sferen van live jazz muziek. Op het podium brengt Compared to what de lekkerste jazz sounds ten gehore waarvan je kunt genieten onder het genot van een drankje, een hapje, en nog een drankje!

Deze band bestaat uit Sigrun Jording tenorsax, Elvis Sergio hammondorgel en Georges du Buy op drums. Op eigen maar zinnige wijze spelen zij soulvolle jazz uit de jaren 60 en 70 met alles erop en eraan, van warme stevige tenorsound tot brede swingende bluesgrooves. Een echte aanrader voor liefhebbers van muziek die door hart en ziel gaat. Toegang is gratis, de show start om 17:00. Meer informatie vind je in het evenement. 

Superkoopzondag

In december is het iedere week koopzondag! Volop gelegenheid dus om alle inkopen voor deze feestelijke maand te kunnen doen! Ook worden er bijzonder veel winterse en sfeervolle evenementen georganiseerd. Parkeren is de gehele maand gratis op de Superkoopzondagen aan de randen van de stad. Hieronder vallen de parkeerterreinen Lambert Meliszweg, Pelmolenpad, RAC-locatie, Transferium, Vale Hen en de parkeergarages ’t Jeudje en schouwburg Het Park. Dit wordt ook aangegeven op de parkeerautomaten.