Type to search

[Week 40] Dit weekend in Hoorn en omstreken: Workshop pasta maken, Bokken & Happen, trouwbeurs en meer

Share

Nog geen plannen dit weekend? Er is genoeg te beleven! Kom kijken bij de trouwbeurs in Oranje Buiten of neem deel aan Bokken & Happen, dé culinaire wandeltocht van Hoorn!

Het Diner van Herman Koch in theater het Pakhuis

Op zaterdag 6 & zondag 7 oktober vindt in theater het Pakhuis de voorstelling ‘Het Diner’ plaats. Het stuk is een bewerking van het gelijknamige boek van Herman Koch. De cynische doch humoristische thriller is twee avonden te zien. De voorstelling op 7 oktober is al uitverkocht, maar voor de 6e zijn nog wel enkele kaarten te verkrijgen.

Workshop pasta maken met de Kitchenaid

Bij EP:Beerenpoot kun je zaterdag gratis deelnemen aan een workshop pasta maken met behulp van de KitchenAid. In anderhalf uur tijd leer je hoe je met behulp van het apparaat zelf verse spaghetti, fettucine en andere pasta’s kunt maken. Inschrijven kan via Facebook. 

400 jaar wetsverzetting in het Foreestenhuis 

Zaterdag organiseert vereniging Oud Hoorn de bijeenkomst ‘400 jaar wetsverzetting’ in het Foreestenhuis. Op deze dag in 1618 stuurde stadhouder prins Maurits onder dreiging van geweld het Hoornse stadsbestuur naar huis. Met zijn leger trok hij door Holland om de besturen van de Hollandse steden uit hun functie te verwijderen en te vervangen door de aan hem getrouwe calvinistische burgers.

Dr. Tjaard Barnard komt een inleiding geven over de historische achtergronden van de wetsverzetting. Arthur Helling, oud raadslid en oud wethouder van de gemeente Hoorn stil staan bij de huidige stand van de democratie in Hoorn. Ook zal het Hoorns Kamerkoor liederen uit de 17e eeuw ten gehore brengen.

Het programma start om 14:00. De toegangsprijs voor leden is € 3,50 en voor niet-leden € 5,00. Kaarten kunnen besteld worden bij Vereniging Oud Hoorn, 0229273570 of mailen naar info@oudhoorn.nl

Quiznight X Deluxe in Manifesto 

Weet jij van alles over alles? Test je kennis tijdens de Quiznight in Manifesto! De grootste pubquiz van Hoorn. Muziek, film, sport.. Op alle onderwerpen word je getest. Geef je snel op met een team van maximaal 5 personen door te mailen naar quizmasterhoorn@gmail.com. Entree is 7,50 per persoon.

Trouwbeurs Oranje Buiten 

Op zondag 7 oktober vindt in Oranje Buiten een heuse trouwbeurs plaats. Kom lekker kijken naar de mooiste jurken, pakken, kinderkleding, taarten, ringen, haarmode en nog veel meer. Deze beurs duurt van 11.00 tot 15.00. Entree is gratis.

Bokken & Happen

Zondag vindt in de binnenstad de culinaire wandeltocht Bokken & Happen plaats. Van 15:00 tot 21:00 serveren diverse café’s in de stad heerlijke bockbieren, gepaard met bijpassende hapjes. Café De Beiaard, Café J.P. Coen, Proeflokaal CharlieS, WoutsBeerHouse, Café de Klinker en Café ’t Schippershuis nemen deel aan het evenement.