Type to search

[Week 43] Dit weekend in Hoorn en omstreken: Fris Feest, Halloween Horror Walk, Popronde en meer

Redactie
Share

Heb je nog geen plannen dit weekend? Haast onmogelijk, maar wie weet heb je onder een steen geleefd. In dat geval brengen wij je graag even op de hoogte van wat er dit weekend allemaal te gebeuren staat! Zo verandert de binnenstad zaterdagavond in een spookstad tijdens de Halloween Horror Walk en kan je zondag tientallen gratis acts checken tijdens Popronde Hoorn!

Fris Feest

Vrijdag vindt hét favoriete jongerenfeest van Hoorn weer plaats in Manifesto. Fris is een uitgaansavond, speciaal voor jongeren van 12 t/m 16 jaar. Het thema is dit keer glow in the dark en op de line-up staan Deion Dwight, Hansie, Tijn Verkerk, Jay Zwarts, DJVM en Geano Vayn. Meer info vind je op de website van Manifesto. 

Bontekoe Race

Op zaterdag en zondag vindt de jaarlijkse Bontekoe Race plaats, een race voor traditionele schepen. Er wordt in vier klassen gevaren: Klippers, Tjalken, Visserij en Klassiek (Als ’t maar oud is, van staal of van hout is). De prijsuitreiking is zondagmiddag in Het Schippershuis door de burgemeester. Meer informatie en deelname vind je op de website.

Halloween Horror Walk 2018 

23215777_1491222937635120_5918320325406103521_o-107

Zaterdagavond vindt de vierde Halloween Horror Walk plaats in Hoorn. Op deze avond kan men in zijn engste kostuum een route lopen langs allerhande angstaanjagende scare-zones. Bovendien vinden er in vele kroegen Halloween-feesten plaats, zoals Dead Light District in Viera, een Halloween Party in Café FET en het Spooky Halloween Feest in ‘t Kroegie.

Popronde Hoorn

37687809_1758916114194619_5158936990208491520_o

Zondag strijkt het grootste gratis rondreizende muziekfestival van Nederland neer in onze stad. Tijdens Popronde Hoorn check je tientallen acts op bijzondere locaties door de hele stad. Het programma van die dag vind je hier. Kan je wel een paar tips gebruiken? Deze 10 acts zijn volgens ons zéker het checken waard!

Superkoopzondag

Niet vergeten: Het is aanstaande zondag weer de laatste van de maand en dus tijd voor een koopzondag! Nieuw is dat je gratis kunt parkeren aan de rand van de stad. Hieronder vallen de parkeerterreinen Lambert Meliszweg, Pelmolenpad, RAC-locatie, Transferium, Vale Hen en de parkeergarages ’t Jeudje en schouwburg Het Park.

Culinaire Biertour

Op 28 oktober vindt de eerste Culinaire Biertour van Hoorn plaats. Tijdens deze tour kunnen deelnemers verschillende locaties bezoeken waar ze verwelkomd worden met een uniek biertje en een verwant culinair gerecht. Deelnemende café en restaurants zijn Het Huis Verloren, Restaurant de Hoofdtoren, Eetcafé ‘t Schippershuis, Café FET, Restaurant STEAK and more en Bar-Restaurant Duvels.

 

https://www.denachtkastelein-hoorn.nl/

Tags:

You Might also Like