Type to search

10 tips voor Popronde Hoorn

Share

Op zondag 28 oktober aanstaande, zal Popronde Hoorn voor alweer de vierde keer plaatsvinden in het centrum van Hoorn. Tussen 14:00 uur ’s middags en 23:00 uur ’s avonds zullen verspreid over 14 locaties maar liefst 40(!) acts gratis te bewonderen zijn.

Als onderdeel van het grootste rondreizende festival is Hoorn op zondag 28 oktober DE stad waar je als muziekliefhebber kennis kunt maken met de meest talentvolle acts van Nederland. Racoon, De Staat, Chef’ Special, Go Back to the Zoo, Rondé, Kensington, Jeangu Macrooy en Haevn zijn slechts een paar voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt. Wij hebben ingezoomd op het programma, en kwamen tot de volgende 10 tips:

Eline Mann (14:00 uur, Uptown Records): deze soulvolle act is de officiële opener van Popronde Hoorn 2018! Samen met met haar backing vocalisten Danique van der Vlugt en Sophia Schutte zal ze het programma in Uptown Records op soulvolle en energieke wijze openen.

Morado (15:15 uur, Swaf): geïnspireerd door de jaren 60/70 psychedelica en jaren 80 sci fi, klinken hun nummers als een kleurrijk, buitenaards oerwoud. Met catchy refreintjes, meeslepende melodieën, zweverige vintage sounds en bombastische uitspattingen weet de band je mee te nemen op een reis door hun dansbare universum.

Katie Koss (15:30 uur, De Beiaard): deze 5-koppige band brengt zweverige, zwoele liedjes met metaforische teksten. Diepe synths, ambient gitaren en elektronische drums vormen samen de unieke sound; popmuziek met elektronische invloeden.

Thaiti (15:45 uur,’t Kroegie): deze formatie uit Nijmegen maakt muziek die qua genres alle kanten opschiet, en waarbij stilstaan eigenlijk geen optie is.

Sheila & the Kit (16:30, Swaf): wie na Thaiti nog niet uitgedanst is, kan meteen door naar de vrolijke electropop van deze act! De sounds van de jaren ’80 herleven dankzij deze formatie, met een moderne en onweestaanbare vibe!

Sophia (17:30 uur, The 80’s): de Nederlands-Libanese Sophia is een Rotterdam based zangeres, performer en songwriter. Zowel solo als met band creëert de eigenzinnige muzikante een unieke mix van, pop en R&B, waarin eerlijkheid en herkenbaarheid centraal staan

Boskat (19:00 uur, ’t Kroegie): dit duo produceert luide, alternatieve rock ‘n’ roll. Met scherpe riffs, puntige songs en een gestoorde dynamiek hakken Fabian (drums) en Vincent (vocals en gitaar) in op je trommelvliezen en gemoedstoestand. Na tijden van ondergronds herrie creëren en try-out shows spelen is BOSKAT nu klaar voor meer actie.

Faradays (Uptown Records, 20:00 uur): de cinematische indiepop van Karindra Perrier en haar band heeft een heerlijke mix van indie en electronica. Dit alles met een donker en fascinerend randje, waarbij de act ook live een zeer interessante vibe weet te creëren.

Ziggy Splynt (20:00 uur, Backstage): Met hun alternatieve rock laat Ziggy Splynt zien hoe veelzijdig en creatief een moderne rockband kan zijn. Met grote refreinen, verrassende ritmes, zware gitaarriffs en melodieuze samenzang brengt deze Utrechtse formatie zijn sterk verhalende muziek in een nét zo intense liveshow aan het publiek. Deze act stoomt na het eind van de Popronde meteen door naar Engeland voor een tour, dus dit is DE kans om de act nog in Nederland aan het werk te zien!

Love Couple (Theater het Pakhuis, 21:00 uur): maakt popliedjes kapot. De vierkoppige band maakt zich uniek door hun ijzersterke samenzang in een jasje van 80’s sounds met een bijdehante 90’s attitude. Door het frontduo, bestaande uit een eigenzinnige zangeres en zingende drummer, diepe bas sound en grungy gitaarwerk blijft de band continue aan je lippen hangen.

Het gehele programma is terug te vinden via: https://www.popronde.nl/steden/hoorn

Tags:

You Might also Like