Type to search

Westfriesgasthuis maakt nieuwe naam bekend

Redactie
Share

De nieuwe naam van het Westfriesgasthuis is zojuist bekendgemaakt. Het ziekenhuis heet vanaf begin 2019 het Dijklander Ziekenhuis. De naamswijziging is een gevolg van de fusie met het Waterlandziekenhuis in Purmerend, dat dezelfde naam krijgt. 

De naam werd gisteravond bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement in het voetbalstadion in Volendam. Ook is de nieuwe bedrijfskleding voor het eerst aan personeel getoond. Begin 2019 zal de volledige nieuwe huisstijl worden doorgevoerd. Hier hopen de ziekenhuizen meer eenheid mee uit te stralen, dat laat woordvoerster Esther Muusse weten aan het NHD. 

Bezuinigingen

Een eerdere post op Facebook door OnsWestfriesland riep een hoop emoties op bij lezers. Vooral het feit dat het ziekenhuis een feest voor grote omvang leek te organiseren voor iets simpels als een naamswijziging terwijl er op alle fronten bezuinigd wordt schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Onterechte kritiek, zo bleek uit een reactie vanuit het Waterlandziekenhuis:

“Begrijpelijk dat het raar overkomt als je tegelijkertijd ‘feest geven’ en ‘bezuinigingen’ hoort. Toch gaat een nieuwe naam een boel verwarring wegnemen en saamhorigheid teruggeven. (…) We willen een moment organiseren voor het personeel om elkaar te leren kennen. Zij vormen het fundament van het ziekenhuis. Natuurlijk kost een feest geld, maar door veel vrijwillige hulp van collega’s bij o.a. de organisatie en (muzikale) begeleiding van de middag, lukt dat met een klein budget.”

Feestelijke middag is terecht

Volgens de ziekenhuizen zal de fusering er bovendien voor zorgen dat er efficiënter en groter kan worden ingekocht. Al met al zorgt de fusering dus voor een hoop extra budget. Een feestelijke middag zal bovendien een bijdrage leveren aan het werkplezier en het gevoel van waardering richting het personeel.