Type to search

Spandoeken tegen Moskeebezoek Mariaschool: “Bezoek een Islamitisch slachthuis”

Redactie
Share

Ouders van kinderen op de Mariaschool komen in opstand. Nadat de school in Hoorn plannen bekendmaakte over een bezoek aan een Moskee, werden er spandoeken opgehangen met leuzen die onvrede over dit uitstapje uiten. Dit heeft veel losgemaakt op het West-Fries/Hoorns Open Discussie Platform.

Facebook-pagina 5 voor 12 geweest (ook bekend als ‘Rechts in verzet’) plaatsten foto’s van de spandoeken.

Protestacties tegen het jaarlijks schooluitje naar de jihad moskee (Diyanet) in Hoorn. Een boze moeder vroeg om hulp,…

Gepostet von 5 voor 12 geweest am Sonntag, 2. September 2018

5 voor 12 geweest is een veelal rechts georiënteerde pagina die een podium biedt aan nieuws omtrent de Islamitische samenleving in Nederland, en wordt dan ook gevolgd door aanhangers van deze politieke voorkeur. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat reageerders de actievoerders een hart onder de riem staken.

Schermafbeelding 2018-09-03 om 19.16.59

Toen de post in het West-Friese forum terechtkwam klonk er echter een heel ander geluid. Ten eerste wordt de aanname dat blootstelling aan de Islam schadelijk zou zijn op hilarische wijze in twijfel getrokken.

Schermafbeelding 2018-09-03 om 19.27.23

Schermafbeelding 2018-09-03 om 19.28.03

Echter komen er ook genoeg goed gegronde argumenten naar boven, evenals oplossingen die minder provocerend overkomen.

Schermafbeelding 2018-09-03 om 19.26.47

Schermafbeelding 2018-09-03 om 22.27.24

Schermafbeelding 2018-09-03 om 22.31.59

School keurt actie af

Penta-bestuurslid Hans Bouwmeester laat aan NH Nieuws weten dat hij de actie afkeurt. “Ik ga liever met mensen in gesprek”, stelt hij. “Dus ik nodig de mensen die hierachter zitten van harte uit om langs te komen.” Er is bij melding gedaan van het protest bij de politie.

Jan Nieuwenburg, burgemeester van Hoorn, vindt dat de actievoerders de plank volledig misslaan. “Dat onderwijsinstellingen kinderen kennis bijbrengen over verschillende geloven, in de klas, of tijdens een bezoek aan een geloofshuis zelf, is juist goed. De wetenschap dat er niet één manier van denken bestaat in onze wereld kan alleen maar bijdragen aan de vorming van weldenkende jonge mensen.”

“Daarbij staat deze moskee midden in de Hoornse samenleving. Dat zij de deuren wagenwijd openzetten, draagt alleen maar bij aan wederzijds begrip en het goede gesprek over geloof in onze samenleving”, voegt de burgemeester hieraan toe.

Tot slot een geinig stripje waar dit fiasco me aan doet denken. 

Afbeeldingsresultaat voor too late ricky gays