Type to search

Het Kerkplein gaat op de schop! Zó komt het eruit te zien

Redactie
Share

Gisteravond zijn de plannen voor het nieuwe Kerkplein onthuld. Nu de raad heeft ingestemd met het ontwerp, kan iedereen vast genieten van de beelden van hoe het plein er in 2019 uit zal komen te zien. Er zal voldoende parkeergelegenheid zijn voor zowel auto’s als fietsen en ook kunnen we een heuse fontein verwachten!

De afgelopen maanden heeft een werkgroep, bestaande uit afgevaardigden van horecaondernemers en winkeliers, Ondernemers Stad Hoorn, Vereniging Oud Hoorn, bewoners Grote Kerk en de gemeente, zich gebogen over het Kerkplein. Gister werd het definitieve ontwerp bekendgemaakt.

Auto’s & fietsers te gast

Het uitgangspunt van het uiteindelijke ontwerp, is een plein waar voetgangers voldoende bewegingsruimte krijgen en auto’s, scooters en fietsers als het ware te gast zijn. De randen van het plein zullen gesierd worden door terrassen. In de zomer biedt het plein ruimte voor 25 parkeerplaatsen en ‘s winters komen er 22 plaatsen bij.

42520889_1705616862899196_739473379869851648_n

Mei 2019 af 

De verbouwing van het plein start tegelijkertijd met de verbouwing van de kerk tot hotel. Naar verwachting starten de werkzaamheden van beide in februari van volgend jaar. Als het weer meezit zal het nieuwe Kerkplein in mei van 2019 afzijn. Wel wordt er rekening mee gehouden dat het ook pas na de zomer klaar kan zijn in verband met de bouwvakkersvakantie.

 

Tags:

You Might also Like