Type to search

[Week 36] Dit weekend in Hoorn en omgeving: VestiVolt, Open Monumentendag, Poolse Disco en meer

Share

Nog geen plannen voor het weekend? Laat je inspireren door een overzicht van bijzondere en leuke evenementen waar je aan kunt deelnemen!

VestiVolt

VestiVolt

Zaterdag 8 september vindt VestiVolt plaats in de Schelpenhoek waar restaurant en bar VOLT gevestigd is. Gedurende de dag kun je genieten van optredens van onder meer CUT_, St. Tropez, Tony Clifton en Kitty Kitty Tuna. Daarnaast is er ook kunst en theater te bewonderen. Dit alles genot onder van heerlijk eten van VOLT uiteraard.

Heb je nog geen kaartje? Een ticket à €15,- scoor je via de website. Wacht alleen niet te lang, 70% van de tickets is al over de toonbank gevlogen.

Open Monumentendag 

Hoorn doet uiteraard weer mee aan de Open Monumentendag die dit weekend plaatsvindt. Op zaterdag 8 september zijn bijna 100 verschillende monumenten in en rondom Hoorn gratis voor iedereen toegankelijk. Beklim bijvoorbeeld de Grote Kerk, luister naar muzikale optredens op de Roode Steen of trouw voor één dag! Hier vind je een overzicht van monumenten die onderdeel uitmaken van Open Monumentendag.

Poolse Disco in de Harmonie 

Schermafbeelding 2018-09-04 om 14.53.39

Zaterdagavond vindt er een speciale Poolse disco-avond plaats in de Harmonie in Blokker. Vanaf 22:00 kan men genieten van de allerbeste disco-hits, voornamelijk van Poolse artiesten. Zet jezelf op aanwezig in het evenement om op de hoogte te blijven.

Najaarsmarkt in de Kersenboogerd

Vanaf 10:00 ‘s ochtends vindt er een najaarsmarkt plaats in Winkelcentrum Kersenboogerd. Er worden een hoop activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo is er een springkussen, een poppenkast en kan er naar hartenlust worden geknutseld. Er worden bovendien 6 Sparta-fietsen verloot!

Het Doe-Orgel

e9a605e7-d9c0-4530-bcac-95600936acc7.jpg

Zondag kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar onder leiding van Mark Heerink en Marit Doodeman het zogenaamde Doe-orgel, een bouwpakket van een kerkorgel, zelf in elkaar zetten en als het orgel klaar is erop spelen! Vervolgens mogen de kinderen mee naar de koorzolder van de kerk waar het grote Maarschalkerweerd-orgel staat.

Er kunnen 8 á 10 kinderen meedoen. Er zijn twee sessies, de eerste is van 13.15-14.15 uur en de tweede is van 15.00-16.00 uur. Men kan zich opgeven bij Mark Heerink via de mail: m.heerink@planet.nl of 06-23400843. Deelname aan de activiteit is gratis.