Type to search

Lege boot aangetroffen in Markermeer: Hulpdiensten rukken uit

Redactie
Share

Hulpdiensten hielden zich donderdagmiddag bezig met een grote zoektocht op het Markermeer naar aanleiding van een lege catamaran, zo is te lezen op de site van Noordhollands Dagblad. De boot werd zonder bemanning aangetroffen, waarna met schepen en een vliegtuig tussen Wijdenes en Scharwoude gezocht werd naar de eigenaar.

Ook werd er in eerste instantie een helicopter ingezet om te helpen met zoeken, maar deze keerde na een tijdje terug naar de basis. ,,We zijn naarstig opzoek naar de eigenaar van het scheepje”, meldt een woordvoerder van de Kustwacht. ,,Het is niet duidelijk waarom het bootje niet meer bemand is. We doen een verzoek aan mensen op het land die het bootje kennen en weten van wie het is.”

Inmiddels terecht

De eigenaar van de boot meldde zich de volgende dag. Naar eigen zeggen had hij zijn boot verlaten vanwege slecht weer en was hij van plan om deze later op te komen halen. Hij hoeft gelukkig niet op te draaien voor de kosten van het misverstand.

Beelden van de zoektocht op het water: 

Tags: