Type to search

Juicy Burgers: Tijdloze hap van zorgzame thuisbezorgers

Share

Weet jij nog waar je was toen Michael Jackson overleed? Of toen de Twin Towers instortten? Van hele bijzondere momenten onthoud je vaak precies waar je was en wat je deed. Ik weet dan ook zeker dat ik nooit meer zal vergeten waar ik was en wat ik deed toen ik mijn eerste maaltijd van Juicy Burgers naar binnen werkte. 

Op de vrijdagavond van de kermis zat ik alleen thuis te creperen in het huis van mijn ouders die een nachtje weg waren. In eerste instantie had ik nog grootse plannen om uitgebreid te koken, maar de geestdodende kermisdrukte op werk had me dusdanig gesloopt dat ik naarmate de dag vorderde steeds meer zin kreeg om gewoon even een scootertje met eten mijn kant op te sturen. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en begaf me snel naar Thuisbezorgd.nl.

Maar waar had ik zin in? Zo’n pizza gaat er altijd wel in, net als een kapsalon van een van de honderden shoarmazaken. Toen bedacht ik me ineens dat ik veel had gehoord over Juicy Burgers in Zwaag maar er nog nooit van gegeten had. De keuze was hierna snel gemaakt.

Het burgermenu werd vrij snel in m’n virtuele winkelwagentje gebonjourd, maar dat bleek pas het begin. Ik werd overvallen door een verrassend groot aantal ontiegelijk lekkere side dishes. Na lang wikken en wegen ging ik voor Beer Battered Onion rings (uienringen met een moeilijke naam) en Creamcheese Jalapenos. Ik bestelde rond 17:30 en gaf aan dat ik rond 18:15 mijn vreten binnen wilde hebben.

Ware speedrunners

Hoewel ik me voor kon stellen dat een vrijdagavond midden in de kermistijd wel eens een drukke dag kon zijn voor bezorgrestaurants ging de deurbel nagenoeg precies op het tijdstip dat ik had aangegeven.

De verpakkingswijze verbaasde me direct. Ik kreeg 5 kartonnen doosjes terwijl ik 4 gerechtjes besteld had. De burger bleek apart te zijn ingepakt. Een ongelooflijk slimme zet, want hierdoor was het broodje niet volkomen zompig. Bovendien zaten alle gerechten in kartonnen bakjes, niks geen plastic. Goed voor de kleinkids dus!

“A burger that has strength”

Goed, door naar die burger. Waar zal ik in godsnaam beginnen? Het broodje kwam rechtstreeks uit de hemel, dat rook ik nog voordat ik een hap nam. De naam ‘Juicy Burgers’ werd ook volledig waargemaakt. Als ik de hamburger in de citruspers had gedouwd, had ik er misschien een liter sap uit kunnen halen. Ik kan het zelf niet omschrijven, maar¬†Daym Drops gelukkig wel:

“Do you wanna know the difference between a weak burger, and a burger that has strength?
A weak burger, you can chew and still talk aburger with strength, you chew and the meat just absorbs all the space, and all the air possible all in your throat, to the point that if you wanted to start talkin’, nothin’ but mm-mm, mm-mm, mm-mm, mm-mm, mm-mm is comin’ out.”

Daar zat ik dan. In een leeg huis, genotgeluiden te maken tegen m’n kat. En dan die patat, skin on. In eerste instantie dacht ik dat dat betekende dat de kok te lui was om de aardappels te schillen, maar de schil voegde echt een goede smaak toe. De portie was tevens vrij flink. Ik wou dat ik vrienden had om die malse aardappelreepjes mee kon delen, maar toch ook weer niet.

Side dishes met een michelin ster

De uienringen waren echt een hele ervaring. Je proefde meteen dat je niet te maken had met de uitgeproduceerde zooi die je bij bijvoorbeeld Burger King krijgt. Verse uien, flink gepaneerd en stevig. Ook de jalapenos met creamcheese gaven het leven weer zin.

Ik spreek niets minder dan de waarheid als ik zeg dat dit een van de betere investeringen in m’n leven is geweest. Ik heb het idee dat mijn zicht vooruit is gegaan, mijn conditie is toegenomen en mijn haar iets meer glanst. Dat laatste misschien omdat ik er met m’n vette vingers aan gezeten heb, maar alsnog.

Benieuwd naar deze absolute aanrader? Bestel je maaltijd via de website!

Tags:

You Might also Like