Type to search

6 tips om Lappendag te overleven

Share

Maandag sluiten we de Hoornse kermis op een feestelijke manier tijdens Lappendag. ‘s Ochtends kan men koopjes jagen op de markt, maar een overgroot deel van de mensen zal waarschijnlijk van de gelegenheid gebruik maken om vroeg de kroeg in te duiken. Hoe bereid je je goed voor op zo’n intense dag? 

Er is genoeg te doen: Op de Roode Steen vind je maandag een hoop toffe artiesten, maar ook op het Kerkplein is het groot feest met DJ Duke John in de tent. Het is nog best een opgave om je een hele dag staande te houden onder invloed van alcohol, hier dus een paar praktische tips. De meeste zullen vrij vanzelfsprekend lijken, maar vergeet niet: herhaling is de sleutel tot succes!

1. Zorg dat je agenda op dinsdag leeg is

Nee, je kan op dinsdag niet naar de kapper, de fysio of de bijeenkomst van VOC Hoorn. Werken kan je al helemaal niet, maar als je nu nog vrij moet vragen ben je waarschijnlijk de lul. Iedereen wilt deze dag namelijk in bed doorbrengen met een pak melk en een zuurstoftoevoer.

2. Kleed je goed aan

Wat? Een weerbericht? Wel nee joh, kleed je naar je relatiestatus! Als je een potentiële huwelijkspartner wilt scoren, kleed je dan gewaagd doch goed opgevoed. Wil je gewoon ff een keer tongen met dat knappe joch van de supermarkt? Kom zo naakt mogelijk. Wil je je relatie in stand houden? Trek een coltrui aan ofzo. En teken een unibrow op je voorhoofd. En dan nóg heb je geen garantie dat je platgetongd zult worden.

3. Drink voldoende water

Dinsdag 21 augustus zal een drukke dag worden voor uitvaartcentra in en rondom Hoorn. Toch is het helemaal niet zo moeilijk om een zware kater te voorkomen. Alcohol trekt het vocht uit je lichaam, dus zorg dat je voldoende water binnenkrijgt. Wissel bijvoorbeeld ieder biertje af met een glas water. Of met een ander biertje: in bier schijnt heel veel water te zitten!

4. Bereid je goed voor op de drooglegging

39400027_722719884739880_2528063530482008064_n (1)

Ik snap heus wel dat je er liever niet aan wilt denken, die verdoemde drooglegging. Toch is het belangrijk om vooruit te denken. Wat is je plan zodra de kranen om 16:00 dicht worden gedraaid? Zorg dat je ergens – bij voorkeur niet al te ver van de stad – terecht kunt om even bij te komen en misschien een hapje te eten. Ook is het slim om vast drank in te slaan voor dit moment, de meeste supermarkten verkopen op Lappendag namelijk geen alcohol. Kom je toch zonder de drank te zitten? Tussen 16:00 en 20:00 (en ook daarna) kun je gewoon drank bestellen bij De Nachtkastelein!

5. Geef niet op om 16:00

Het is natuurlijk ontzettend verleidelijk om tijdens de drooglegging je bed in te duiken. Zo’n hele dag zuipen kan flink vermoeiend zijn. Maar vergeet niet dat de mooiste feestjes misschien wel ‘s avonds plaatsvinden! In ‘t Kroegie draaien vanaf 20:00 bijvoorbeeld 2 heerlijke DJ’s. Als je je gezicht weet te laten zien wanneer de avond valt op Lappendag, bewijs je bovendien dat je tot een superieur ras behoort. SURVIVAL OF THE FITTEST!!!!

Update:
6. Zorg voor een stevig ontbijt

Op Facebook werd ik er op gewezen dat het misschien ook wel slim is om goed te ontbijten. Na even gebeld te hebben kan het verlossende woord naar buiten: de Van Ree op de Koepoortsweg gaat deze maandag om 10:00 ‘s ochtends al open!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Lappendag? Zet jezelf op aanwezig in het evenement

Tags:

You Might also Like