Type to search

Zitten er echte sponsen in het Spongebob-ijs van Vivaldi? En Smurfen in het Smurfen-ijs?

Share

Voor de welbekende ijssalon Vivaldi is het hoogseizoen in volle gang. Naast klassieke fruitsmaken en chocoladesoorten, vind je bij Vivaldi ook een paar verhullende smaken. Maar zitten er bijvoorbeeld wel echt ogres in het Shrek-ijs? Ik belde om het uit te zoeken. 

We vragen het ons al jaren af: Zitten er sponsen in Spongebob-ijs? Klaar voor het verrassende antwoord? Daar komt ‘ie: Nee. Hoewel het Spongebob-ijs een felgele kleur heeft, heeft het ijs zijn uiterlijk niet te danken aan sponsen. Het Spongebob-ijs wordt gemaakt met ananas. Een logische keuze: Spongebob’s woning is immers een ananas.

Ook in Shrek-ijs vind je geen ogres terug. Het ijs heeft zijn kleur en smaak te danken aan appels. Prinsessenijs smaakt op haar plaats naar bubblegum, wat natuurlijk ook de roze kleur als gevolg heeft. Smurfen-ijs is vertrouwd vanille ijs met blauwe kleurstoffen.

Hoewel je Shrek-, Spongebob- en Prinsessenijs niet altijd aan zult treffen in de vitrine, zal Smurfen-ijs altijd aanwezig zijn. “Anders krijgen we verdrietige mailtjes van ouders en kinderen”, laat de ijssalon weten.

Hoewel het Smurfen-ijs dus razend populair is, is het niet de populairste smaak. Een echte favoriet is er ook niet bij de ijssalon. Welk ijs het meest besteld wordt, hangt af van het weer. Nu het wat warmer is bestellen mensen liever een wat verfrissendere smaak als citroen, maar als het afkoelt gaat de voorkeur uit naar warmere smaken, zoals hazelnoot.

Deze week trok 538-DJ Wietze nog op pad met de ijscowagen van Vivaldi. Dinsdag- en woensdagochtend bezochten zij hardwerkende radio luisteraars om hen van verkoeling te voorzien.

Ijssalon Vivaldi vind je op Gedempte Turfhaven 22. Ze zijn iedere dag geopend van 12:00 tot 21:30 en op zaterdag openen ze zelfs om 11:00. In Enkhuizen vind je een vestiging op de Dijk 2 die elke dag open is van 12:00 tot 21:30. In Bovenkarspel  zit de ijssalon op De Middend 92, ook dit filiaal is iedere dag geopend van 12:00 tot 21:30. Meer informatie vind je op de website.