Type to search

Waarom we Café de Wereld zo ontzettend missen

Share

Café de Wereld sloot enkele jaren geleden haar deuren om plaats te maken voor een restaurant. Veel West-Friese jongeren hebben in het café kennisgemaakt met het uitgaansleven en vele mooie, lange nachten beleefd. De hoogste tijd om eens terug te denken aan die goede ouwe tijd dus!

De groene aap

Wat er nou precies in ging, dat wist niemand. Was het Pisang? Witte rum? Sinaasappelsap? Geen flauw idee, maar lekker dat ‘ie was! De groene aap zat in ieder geval standaard inbegrepen bij je bezoekje aan de Wereld.

De uitsmijter

Afbeeldingsresultaat voor you shall not pass gif

De vaste uitsmijter van de wereld moest je te vriend houden (of eigenlijk te vriendin), want als je eenmaal op de zwarte lijst stond kwam je écht niet meer naar binnen.

De paaldanspaal

Afbeeldingsresultaat voor pole dancing gif

Wie wel eens een borrel teveel dronk in de Wereld heeft hier ongetwijfeld wel eens z’n enkel op verstuikt. En als je er wel wat van bakte kreeg je alle aandacht van de jongens!

Top-40 hitjes uit de speaker

Afbeeldingsresultaat voor dancing gif

Nee, geen alternatieve rockmuziek zoals in al die bruincafés of Nederlandse levensliederen die je op de Dubbele Buurt hoort.. In café de Wereld werd muziek gedraaid waar je op kon dansen, en met een beetje geluk ook nog eens schuren.

Waar moet je nu heen?

Afbeeldingsresultaat voor lost gif

Gelukkig zijn er nog veel meer cafés in Hoorn waar ze hitjes uit de speakers pompen en je heerlijke cocktails weg kunt werken (alleen geen groene aap, boehoe!). Neem bijvoorbeeld 80’s, die sinds vorige zomer ook nog eens 2x zo groot is! Ook kun je goed losgaan in Shooterz en café FET, ook allebei op de Roode Steen!

Wat mis jij aan café de Wereld? En wat is nu jouw go-to uitgaansplek? Laat het weten!