Type to search

La Sfida: Sloopt al je kennis van het All You Can Eat-concept én de Italiaanse keuken

Share

Woensdagavond was ik uit eten bij restaurant La Sfida aan de Roode Steen, en aangezien het eten retegoed was en ik toch nog niet weet waar ik heen wil met deze website, besloot ik een recensie te schrijven. Enjoy!

 

Wie denkt aan een All You Can Eat-restaurant, beeldt zich waarschijnlijk een vreetschuur in met een gigantisch buffet, of een soort loods waarin de serveersters sprintjes trekken om de Yahtzee-achtige formuliertjes zo snel mogelijk naar de keuken te vervoeren. La Sfida tackelt dat vooroordeel.

In La Sfida vind je echter geen bingo-kaarten. De serveersters noteren je bestelling zoals in een ‘echt’ á la carte restaurant. Bovendien krijg je je eigen volwaardige menukaart die je de hele rit mag houden.

La Sfida biedt een ruime keuze aan kleine gerechtjes, waaronder een hoop vegetarische. Het houdt lang niet op bij de traditionele pasta’s. Op het menu vind je ook een hoop authentieke, minder bekende gerechten. Je treft bovendien ingrediënten en combinaties aan die je misschien niet perse had verwacht te vinden bij de Italiaan. Denk hierbij aan ‘Hollandse’ groentes als bloemkool en tuinbonen, of witlof gevuld met eiersalade en zelfs een pasta Carbonara met zeevruchten.

Voor de ietwat minder avontuurlijke eter staan er ook een hoop bekende gerechten op de kaart. Pasta Bolognese en pizza Margarita, 4 Formaggio en zelfs Hawaii ontbreken niet op het menu. Door de kleine porties kun je ook nog eens al je favorieten proeven op één avond. Verrassende variaties op bekende gerechten zijn bovendien heerlijke manieren om de horizon te verbreden. Over de Calzone Carbonara droom ik tegenwoordig iedere nacht.

De vriendelijke kok begeeft zich gedurende de zit vaak meerdere malen richting je tafel om de borden hoogst persoonlijk af te leveren, met een ‘prego’ erachteraan (die je moet beantwoorden met ‘grazie’ en niet met ‘merci’, oeps).

Al met al zeker een aanrader voor avonturiers, fijnproevers, moeilijke eters en alle overige personen met een maag.

Prijzen:
Zondag t/m donderdag € 26,00
Vrijdag en zaterdag
en feestdagen € 28,50

Adres:
West 70, 1621 AW Hoorn

Meer informatie en de menukaart vind je op de website.

 

Tags:

You Might also Like