Type to search

De Noord-Zuidlijn is geopend: Is de volgende stap een metro naar Hoorn?

Redactie
Share

Een metro-verbinding tussen Amsterdam en Hoorn. Het is niet ondenkbaar volgens Hans Huibers, voorzitter van de West-Friese Bedrijvengroep. Hij hamert al langer op het doortrekken van de metrolijn tussen Amsterdam-Zuid en -Noord naar Hoorn, zo laat hij weten aan het Noord Hollands Dagblad.

Vandaag zijn een aantal leden van de West-Friese Bedrijvengroep en VVD Hoorn aanwezig bij de opening van de Noord-Zuidlijn om aandacht te vragen voor Hoorn als metro-halte. Volgens Huibers is het wel een beetje een metafoor voor het verbeteren van de verbinding tussen Amsterdam en Hoorn.

Actievoerder stellen dat Amsterdam een wereldstad is die te vergelijken is met Londen, Parijs en Rome. “Neem het metronetwerk van Parijs: 220 km aan spoor met snelle verbindingen. Dat kan in Nederland ook! Het stuk naar Hoorn is 25 kilometer. Waar práten we over.”, zo laten zij weten aan het NHD.

Het gezelschap uit Hoorn is niet officieel uitgenodigd, maar zal tóch een poging wagen om aan het woord te komen. “Welkom of niet, we komen met een bosje bloemen Femke feliciteren. Met een leuke boodschap. We hebben ook flyers met een metrokaart waarin ook Purmerend en Hoorn zijn opgenomen.”, laat vestigingsmanager Bashar al Badri van de Westfriese Bedrijvengroep weten.